Az adatkezelés célja

A felhasználó önkéntesen regisztrálhatja meglévő, lopott vagy elveszett értéktárgyait a weboldalon. A lopott vagy elveszett értéktárgyak kereshetővé válnak az értéktárgy egyedi azonosítója (pl. gyári szám, sorozatszám, telefon IMEI szám, stb.) alapján. Más felhasználók leellenőrizhetik, hogy a megvásárolni kívánt termék nem lopott-e vagy elveszett-e, így elkerülhetik az orgazdaságot. Az értéktárgy tulajdonosának reménye nyílik, hogy értéktárgya megkerüljön.

Adatkezelő neve

NeuroInfo Bt.
1031. Budapest, Lőpormalom utca 11.

Kezelt adatok köre

Személyes adatok, névtelenség

Az értékkövető alapértelmezésben csak a Facebook vagy Google+ azonosítódat tárolja, ezt is titkosított formában, így abból nem lehet következtetni a valódi fiókra.

Minden más személyes adat (telefonszám, cím, e-mail cím) megadás önkéntes. Ezeket az adatokat az láthatja, aki a keresővel rátalált a lopott/elveszett értéktárgyadra. Akkor add meg őket, ha azt szeretnéd, hogy ezeken a csatornákon is kapcsolatba léphessenek veled. Az Értékkövető © saját üzenetküldő rendszerén ezek nélkül is küldhetnek neked üzenetet.

Értéktárgyak névtelenül

Mivel a rendszerben regisztrált értéktárgyak tehát nem köthetők a valódi személyhez, így nem kell a miatt aggódnod, hogy bárki megtudja milyen meglévő, lopott, vagy elveszett értéktárgyakkal rendelkezel.

Kizárólag lopott vagy elveszett értéktárgyak jelennek meg a keresőben. Saját értéktárgyaidat csak Te látod, saját nyilvántartásodra. Csak Te jelezheted, ha valamelyiket ellopták vagy elveszett.

Csatolt képek, fájlok

Az általad az értéktárgyakhoz feltöltött képek, fájlok alapértelmezésben a lopott/elveszett értéktárgyaknál sem látszódnak.

Dönthetsz azonban úgy, hogy bizonyos képeket, fájlokat láthatóvá (nyilvánossá) teszel. Ennek akkor lehet értelme, ha „bizonyítani, demonstrálni” szeretnéd, hogy az értéktárgy valóban a Tied. (Pl. képek az eltűnt kerékpárodról.)

Csak lopott, elveszett értéktárgyhoz csatolt képeket, fájlok tehetsz nyilvánossá. (A meglévő értéktárgyak egyáltalán nem jelennek meg a keresőben.

Üzenetküldés

Az Értékkövető © saját üzenetküldő rendszerén kapcsolatba léphet veled valaki, aki rákeresett és megtalálta a rendszerben valamelyik lopott vagy elveszett értéktárgyadat.

Meglévő értéktárgyaid senki másnak nem jelennek meg a rendszerben, nem kereshetők. Így ezekkel kapcsolatban természetesen üzenetet sem fogsz kapni.

Az adatkezelés időtartama

A felhasználók önkéntesen regisztrálhatnak a rendszerbe és bármikor saját maga törölheti magát és összes értéktárgyát a rendszerből.

Az adatokhoz hozzáférők köre

Alapesetben semmilyen adatot nem adunk ki harmadik fél számára.

Ez alól kivételt képez a Magyar Rendőrség kérése vagy a bíróság felhatalmazása.

Lopott vagy elveszett értéktárgy tulajdonosa szintén láthatja a kereső IP címét és a keresés időpontját.

Nyilvántartási szám

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-76208/2014